Δράσεις – Προγράμματα – Εκδρομές

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

La Chandeleur (εορτή της Υπαπαντής 02/02/2024)

Το τμήμα Β1 του σχολείου, στο μάθημα των Γαλλικών γιόρτασε  La Chandeleur (εορτή της Υπαπαντής) παρασκευάζοντας και τρώγοντας κρέπες, σύμφωνα με το γαλλικό έθιμο. Γιατί το μάθημα της ξένης γλώσσας είναι και βουτιά στον πολιτισμό!                                        (ΚΛΙΚ πάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυση)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

              Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, με τη συμπλήρωση δύο μηνών διδακτικής διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε στον χώρο υποδοχής του Λυκείου μας συνάντηση γνωριμίας των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Λυκείου με όλους τους καθηγητές του Λυκείου. Ο Διευθυντής του Λυκείου στην ομιλία του με τίτλο «Γονέας παιδιού Α΄ Λυκείου» ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας, την αναμενόμενη συμπεριφορά και τις προσδοκίες του σχολείου από τους μαθητές – μαθήτριές του.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην Α΄ Λυκείου παρουσίασαν συνοπτικά το διδακτικό τους αντικείμενο και τις απαιτήσεις του. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί συστήθηκαν στους γονείς και κηδεμόνες και παρουσίασαν τα αντικείμενα της ειδικότητάς τους.

Η αθρόα συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων και η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του Λυκείου μας στη συνάντηση αυτή αποτελούν καθοριστική προϋπόθεση για μια ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο πλευρών προς όφελος των μαθητών του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου και ο Διευθυντής

(ΚΛΙΚ πάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυση)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

           Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν συντονισμένα και οργανωμένα, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, οι πρώτες για το τρέχον σχολικό έτος διδακτικές επισκέψεις του Λυκείου μας. Η Α΄ Λυκείου κατευθύνθηκε στην Ελευσίνα, με κύριο προορισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.              Η ανθρωπιστική κατεύθυνση της Β΄ Λυκείου επέλεξε να επισκεφθεί το Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας, όπου και ξεναγήθηκε. Η θετική κατεύθυνση της Β΄ Λυκείου ξεναγήθηκε στην Έκθεση του Μουσείου Ηρακλειδών για την αρχαία ελληνική τεχνολογία και επιστήμη. Η ανθρωπιστική κατεύθυνση της Γ΄ Λυκείου στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα: Διχοτόμηση του Νομίσματος. Η θετική κατεύθυνση και η κατεύθυνση υγείας της Γ΄ Λυκείου παρακολούθησαν διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη στο Μουσείο Ηρακλειδών. Η συμπεριφορά των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δραστηριοτήτων υπήρξε άψογη. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα την υπεύθυνη στάση της πολυμελούς ομάδας των μαθητών και μαθητριών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στο Μουσείο Ηρακλειδών χρησιμοποιώντας τη δημόσια συγκοινωνία του μετρό.

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου και ο Διευθυντής

(ΚΛΙΚ πάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυση)

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΡΑΞΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
……/16-12-2023 ΙΩΑΝΝΙΝΑ Gassi Holidays

Smile Akadimos

Synthesis Group

IQ Holidays

Vlassopoylos Travel

IQ Holidays

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΡΑΞΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
2η /24/10/2022 ΙΩΑΝΝΙΝΑ OUR TRAVEL

MD TRAVEL

VLASSOPOULOS TRAVEL

VLASSOPOULOS TRAVEL***
7η /28/2/2023 ΛΕΥΚΑΔΑ MD TRAVEL

ΑΤ HOLIDAYS

IQ HOLIDAYS

VLASSOPOULOS TRAVEL

VLASSOPOULOS TRAVEL***
8η /28/2/2023 ΧΑΝΙΑ MD TRAVEL

VLASSOPOULOS TRAVEL

ΑΤ HOLIDAYS

VLASSOPOULOS TRAVEL***

*** Συνεκτιμόντας το χρηματικό κόστος και όλες τις αναφερόμεενες παροχές όπως : Συνοδός Γραφείου και ξεναγός (όπου χρειαστεί), κατηγορία ξενοδοχείου,ημιδιατροφή, μετακινήσεις, δωρεάν συμμετοχές μαθητών, παροχή εκτάκτου μεταφορικού μέσου σε περίπτωση ανάγκης, πρόβλεψη για παρουσία γιατρού ή μετάβασης σε ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο.

Επίσκεψη στο CERN

Επίσκεψη στο CERN σε συνδυασμό με τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε πόλεις της Ελβετίας (Βέρνη, Γενεύη, Λωζάνη) και Γαλλίας (Annecy, Pérouges, Lyon) , πραγματοποίησαν 76 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, από 18 έως 21 Ιανουαρίου 2023. Συνοδεύτηκαν από την Διευθύντρια του σχολείου Ευαγγελία Παγουλάτου, από τους καθηγητές κ.κ. Καφώρο Ηλία, Παπαδόπουλο Νικόλαο, Σταμπουλίδη Νικόλαο, Μανουσάκη Ιωάννη και από την καθηγήτρια Κα Σπύρογλου Κωνσταντίνα.

(ΚΛΙΚ πάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυση)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου στους «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»

Το Σάββατο 23/1/2021 το σχολείο μας συμμετέχει στους διαδικτυακούς ρητορικούς αγώνες στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα -Λιναρδάτου.

Υπεύθυνοι Καθηγητές

  1. ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  2. ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Συμμετέχοντα Σχολεία

 

2o ΓΕΛ Ελευσίνας
Εκπαιδευτήρια Δούκα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
1ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΓΕΕΛ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης
2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
1ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ Α.Ε.
Ελληνογερμανική Αγωγή
1ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αθηνών Γεννάδειο
Γερμανική Σχολή Αθηνών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
2o Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών
Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου
Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος», Ισθμός Κορίνθου
Ιδιωτικό Λύκειο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων
1ο ΓΕΛ Παπάγου
Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Εκπαιδευτική Αναγέννηση
Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης της ΦΕ
Ελληνογαλλική σχολή Jeanne d’ Arc
Ιδ. ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής «Η Ελληνική Παιδεία»
ΓΕΛ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου στους «Διασχολικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας»

Το Σάββατο 20/1/2018 πραγματοποιήθηκαν οι «Διασχολικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας» , ανάμεσα σε Λύκεια της Αττικής και της ευρύτερης περιοχής της χώρας.Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου -πιστοί στην παράδοση της διαχρονικής συμμετοχής του σχολείου στους αγώνες αυτούς- έδωσαν δυναμικό παρών, υπό την εποπτεία των Φιλολόγων τους κ.Κρυστάλλη Γρηγόρη και κ. Ψιλοπούλου Χρύσα. Οι αγώνες έγιναν στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου.

Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε πάντα μπροστά σε κάθε αγώνα!

 

Επίσκεψη του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου στο «Διομήδειο Βοτανικό Κήπο»-10 Νοέμβρη 2017

Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
Επίσκεψη μαθητών της Β΄Λυκείου στο «Διομήδειο Βοτανικό Κήπο»,στο Χαϊδάρι ,αμέσως μετά την επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου. Μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή τόσο με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας , όσο και να γνωρίσουν ένα σπάνιο , ιδιαίτερο και αξιόλογο φυσικό τοπίο.
Ο Κήπος έχει συνολική έκταση περίπου 1860 στρεμμάτων, τα οποία καλύπτονται από φυσική κυρίως βλάστηση που περιλαμβάνει περισσότερα από 500 είδη. Στα όρια του Κήπου συναντάμε ένα από τα αρχαιότερα δάση χαλεπίου πεύκης (Pinus halepensis) της Αττικής με φυσικό υπόροφο από σκίνα (Pistacia lentiscus), πουρνάρια (Quercus coccifera) και άλλα είδη…….
Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.diomedes-bg.uoa.gr/endemic.html
http://www.in2life.gr/…/mia-hmera-ston-diomhdeio-votaniko-k…

Επίσκεψη 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου στη Μονή Δαφνίου-10 Νοέμβρη 2017

Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
Επίσκεψη μαθητών της Β΄Λυκείου του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου στη «Μονή Δαφνίου».
Η Μονή Δαφνίου ως γνωστό βρίσκεται στις παρυφές του Άλσους Χαϊδαρίου, αριστερά της Ιεράς Οδού, που εξακολουθεί από την αρχαιότητα να οδηγεί από την Αθήνα στην Ελευσίνα, και στη θέση

πιθανότατα του αρχαίου ιερού του Δαφναίου ή Δαφνίου Απόλλωνα,βρίσκεται στο οχυρωμένο μοναστήρι του Δαφνιού…
Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:
http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=1514
https://el.wikipedia.org/…/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AE_%CE%94%…
Ιδιαίτερα διδακτική -για τους μαθητές- η επίσκεψη, μιάς και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική 
της και η ιδιαίτερη ψηφιδωτή διακόσμηση του ναού της μονής, την καθιστούν ένα από τα πλέον εξαιρετικά μνημεία της βυζαντινής τέχνης. Από το 1990 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στο σεισμό του 1999 υπέστη σοβαρές ζημιές.
Όπως διαπιστώνουμε και από τις φωτογραφίες έχει γίνει αρκετά σοβαρή σοβαρή δουλεία τόσο στο εσωτερικό του ναού, όσο και στον εξωτερικό χώρο….Πάντως οι εργασίες συνεχίζονται. Το αποτέλεσμα πάντως είναι εντ
υπωσιακό!

Επίσκεψη του 2ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου στο ΜΠΛΟΚ-15 ( 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017)

27 Οκτώβρη 2017.
Το 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτώβρη με την επίσκεψη του σχολείου στο ΜΠΛΟΚ 15 (στρατόπεδο Χαϊδαρίου).

Εξαιρετική η ξενάγηση από τον κ.Κ. Φωτεινάκη και την κ. Μ. Μπουρδάκη. Αξίζει

να τονίσουμε ότι ήταν υποδειγματική η φιλοξενία των αρχών του Στρατοπέδου. Ο υπεύθυνος-αξιωματικός που ξενάγησε τους μαθητές στο εσωτερικό του ΜΠΛΟΚ 15 (στις αίθουσες-κελιά που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες πατριώτες αγωνιστές), ήταν αρκετά κατατοπιστικός , γνώστης των ιστορίας του στρατοπέδου των ναζί και πρόθυμος στο να απαντά τις ερωτήσεις των μαθητών.

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό……!