Δράσεις – Προγράμματα

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου στους «Διασχολικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας»

Το Σάββατο 20/1/2018 πραγματοποιήθηκαν οι «Διασχολικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας» , ανάμεσα σε Λύκεια της Αττικής και της ευρύτερης περιοχής της χώρας.Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου -πιστοί στην παράδοση της διαχρονικής συμμετοχής του σχολείου στους αγώνες αυτούς- έδωσαν δυναμικό παρών, υπό την εποπτεία των Φιλολόγων τους κ.Κρυστάλλη Γρηγόρη και κ. Ψιλοπούλου Χρύσα. Οι αγώνες έγιναν στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου.

Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε πάντα μπροστά σε κάθε αγώνα!

 

Επίσκεψη του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου στο «Διομήδειο Βοτανικό Κήπο»-10 Νοέμβρη 2017

Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
Επίσκεψη μαθητών της Β΄Λυκείου στο «Διομήδειο Βοτανικό Κήπο»,στο Χαϊδάρι ,αμέσως μετά την επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου. Μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή τόσο με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας , όσο και να γνωρίσουν ένα σπάνιο , ιδιαίτερο και αξιόλογο φυσικό τοπίο.
Ο Κήπος έχει συνολική έκταση περίπου 1860 στρεμμάτων, τα οποία καλύπτονται από φυσική κυρίως βλάστηση που περιλαμβάνει περισσότερα από 500 είδη. Στα όρια του Κήπου συναντάμε ένα από τα αρχαιότερα δάση χαλεπίου πεύκης (Pinus halepensis) της Αττικής με φυσικό υπόροφο από σκίνα (Pistacia lentiscus), πουρνάρια (Quercus coccifera) και άλλα είδη…….
Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.diomedes-bg.uoa.gr/endemic.html
http://www.in2life.gr/…/mia-hmera-ston-diomhdeio-votaniko-k…

Επίσκεψη 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου στη Μονή Δαφνίου-10 Νοέμβρη 2017

Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
Επίσκεψη μαθητών της Β΄Λυκείου του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου στη «Μονή Δαφνίου».
Η Μονή Δαφνίου ως γνωστό βρίσκεται στις παρυφές του Άλσους Χαϊδαρίου, αριστερά της Ιεράς Οδού, που εξακολουθεί από την αρχαιότητα να οδηγεί από την Αθήνα στην Ελευσίνα, και στη θέση

πιθανότατα του αρχαίου ιερού του Δαφναίου ή Δαφνίου Απόλλωνα,βρίσκεται στο οχυρωμένο μοναστήρι του Δαφνιού…
Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:
http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=1514
https://el.wikipedia.org/…/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AE_%CE%94%…
Ιδιαίτερα διδακτική -για τους μαθητές- η επίσκεψη, μιάς και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική 
της και η ιδιαίτερη ψηφιδωτή διακόσμηση του ναού της μονής, την καθιστούν ένα από τα πλέον εξαιρετικά μνημεία της βυζαντινής τέχνης. Από το 1990 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στο σεισμό του 1999 υπέστη σοβαρές ζημιές.
Όπως διαπιστώνουμε και από τις φωτογραφίες έχει γίνει αρκετά σοβαρή σοβαρή δουλεία τόσο στο εσωτερικό του ναού, όσο και στον εξωτερικό χώρο….Πάντως οι εργασίες συνεχίζονται. Το αποτέλεσμα πάντως είναι εντ
υπωσιακό!

Επίσκεψη του 2ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου στο ΜΠΛΟΚ-15 ( 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017)

27 Οκτώβρη 2017.
Το 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτώβρη με την επίσκεψη του σχολείου στο ΜΠΛΟΚ 15 (στρατόπεδο Χαϊδαρίου).

Εξαιρετική η ξενάγηση από τον κ.Κ. Φωτεινάκη και την κ. Μ. Μπουρδάκη. Αξίζει

να τονίσουμε ότι ήταν υποδειγματική η φιλοξενία των αρχών του Στρατοπέδου. Ο υπεύθυνος-αξιωματικός που ξενάγησε τους μαθητές στο εσωτερικό του ΜΠΛΟΚ 15 (στις αίθουσες-κελιά που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες πατριώτες αγωνιστές), ήταν αρκετά κατατοπιστικός , γνώστης των ιστορίας του στρατοπέδου των ναζί και πρόθυμος στο να απαντά τις ερωτήσεις των μαθητών.

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό……!