Ομάδα Φωτογραφίας/Video

Περισσότερα για την ομάδα μας, (κλικ στο «MORE»)

 

Συνεχίστηκε και φέτος η λειτουργία της Ομάδας Φωτογραφίας/video με κάποιες μικροαλλαγές στη σύνθεση της εκτός ωρών διδασκαλίας. Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνταν κάθε Δευτέρα μετά το πέρας των μαθημάτων για να μη διαταραχθεί η λειτουργία του σχολικού προγράμματος.

Για να μπορέσουν τα παιδιά της Ομάδας Φωτογραφίας/Video να κατανοήσουν τα στάδια που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένα video παρουσίασης, ολοκληρώσαμε ένα project με θέμα «Τα άλματα και το g στο ηλιακό μας σύστημα» το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου. Ήταν μια διεπιστημονική προσέγγιση από τις επιστήμες της Φυσικής, της Αστροφυσικής και της Φυσικής Αγωγής.

Την επιστημονική εποπτεία στις επιστήμες Φυσικής και Αστροφυσικής είχε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Καφώρος Ηλίας ΠΕ 04.01 και τη γενική εποπτεία του project την είχε ο υπεύθυνος της Ομάδας Φωτογραφίας/video Μανουσάκης Ιωάννης ΠΕ 11. Στα περισσότερα στάδια ενεπλάκησαν ενεργά τα μέλη της ομάδας μας και μάλιστα είδαν στην πράξη πως γίνεται η χρήση των ειδικών εφέ green screen.

Τα στάδια ήταν τα παρακάτω:

  1. Συλλογή πληροφοριών από έγκυρες πηγές π.χ Wikipedia
  2. Εύρεση εικόνων και video στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα μας
  3. Λήψεις φωτογραφιών και video από την ομάδα
  4. Ηχογραφήσεις για την αφήγηση
  5. Επιλογή μουσικής υπόκρουσης
  6. Στήσιμο και εκτέλεση του project σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας video

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην παράθεση των πηγών (πληροφορίες, εικόνες, video, μουσική) από εκεί που συλλέχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν ότι υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα και το σωστό είναι να αποδίδονται στους δημιουργούς τους, με την παράθεση των σχετικών συνδέσμων, στο τέλος της παρουσίασης.

Αρωγός στην προσπάθεια μας η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Παγουλάτου Ευαγγελία που μας συμπαραστάθηκε σε ότι της ζητήσαμε και την ευχαριστούμε πολύ.

Η ομάδα Φωτογραφίας/video επέλεξε κάποιες από τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι μαθητές του σχολείου μας στην εκπαιδευτική εκδρομή σε Γαλλία-Ελβετία για τη δημιουργία ενός αναμνηστικού video