Ομάδα Φωτογραφίας/Video

Περισσότερα για την ομάδα μας, (κλικ στο «MORE»)

Η αποτύπωση εικόνας ή κινούμενης εικόνας (video) για αρκετό καιρό απαιτούσε ένα εξοπλισμό που για να υπάρξει αξιοπρεπές αποτέλεσμα, έπρεπε να δαπανηθεί ένα σημαντικό ποσό. Με την έλευση της ψηφιοποίησης στον κόσμο μας και οι 2 αυτές τέχνες έχουν πλέον απλουστευθεί και με ένα κινητό μπορεί κάποιος εύκολα να φωτογραφίσει ή να τραβήξει video σε καλή ποιότητα, χωρίς να χρειαστεί να δίνει αρκετά χρήματα για ακριβό εξοπλισμό.

Βλέποντας τα παιδιά στο σχολείο να τραβούν με τα κινητά τους φωτογραφίες και video κατάλαβα ότι η έλλειψη βασικών γνώσεων γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας/video μείωνε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Έτσι αποφάσισα, αφού η φωτογραφία/video είναι το χόμπι μου, να δημιουργήσω μια ολιγομελή ομάδα παιδιών για να τους «μυήσω» στην τέχνη της φωτογραφίας και του video.

Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνταν Σάββατο για να μη διαταραχθεί η λειτουργία του σχολικού προγράμματος και μέσω ανάθεσης δημιουργικών εργασιών έγινε μια εξοικείωση με τις δυνατότητες λήψης ενός κινητού, τεχνικές παραμέτρους λήψεων όπως κάδρο, φωτισμός, πορτρέτο, τοπίο και άλλα χαρακτηριστικά.

Ξεκινήσαμε και ένα μεγαλεπήβολο project με τη δημιουργία ενός video σε συνεργασία με τον Φυσικό του σχολείου μας κ, Καφώρο Ηλία που θα ολοκληρωθεί την επόμενη σχολική χρονιά.

Αρωγός στην προσπάθεια μας η διευθύντρια του σχολείου μας που μας συμπαραστάθηκε σε ότι της ζητήσαμε και την ευχαριστούμε πολύ.